Ce ar trebui să luăm în considerare atunci când folosim un ventilator cu ion

- Sep 25, 2019-

Ce ar trebui să avem în vedere atunci când folosim un ventilator ionic?


Ventilatorul cu ioni este unul dintre instrumentele de eliminare statică necesare în atelierul de producție. Dimensiunea vântului poate fi reglată printr-un comutator de viteză într-o gamă largă. Fanii generează cantități mari de flux de aer încărcat pozitiv și negativ care neutralizează încărcarea pe obiect. Când suprafața obiectului este încărcată negativ, atrage o încărcare pozitivă în fluxul de aer. Când suprafața obiectului este încărcată pozitiv, atrage sarcina negativă în fluxul de aer, astfel încât energia electrică statică de pe suprafața obiectului este neutralizată. Eliminați scopul electricității statice. Ar trebui să avem în vedere următoarele probleme atunci când folosiți ventilatoare ionice.

1. Cu cât distanța este mai aproape, cu atât mai rapid este eliminată energia electrică statică. Distanțele eficiente ale diferitelor tipuri de ventilatoare de ioni sunt diferite. Ionii în modul de ionizare cu câmp electric puternic sunt mai mari decât eliminatorul static, iar acul de descărcare în ventilatorul de ioni este cel mai susceptibil la îmbătrânire și deteriorare.

2, curățarea și întreținerea periodică pot asigura că echipamentul elimină eficient viteza statică.

3, măsoară în general viteza disipativă a ventilatorului de ioni pentru a lua în considerare indicatorii săi.

4. Controlați echilibrul ionic. Dezechilibrul ionic poate determina aplicarea electricității statice pe obiecte din zona de acțiune.

Ventilatoarele ionice sunt împărțite în tipuri orizontale și agățate. Desigur, gama de utilizări nu este aceeași. Diferite tipuri de ventilatoare de ioni sunt potrivite pentru diferite obiecte. Ar trebui să alegem în funcție de propriile nevoi.